سرخط خبرها
خانه / مقالات پزشکی / اسید سیتریک
اسید سیتریک
اسید سیتریک

اسید سیتریک

اسید سیتریک یا جوهر لیمو یکی از اسیدهای آلی ضعیف است که در لیموترش و پرتقال وجود دارد. اسید سیتریک به عنوان نگهدارنده و طعم دهنده در صنایع غذایی به کار می رود. اسید سیتریک در صنایع نوشابه، آبمیوه، آرایشی و بهداشتی استفاده
می گردد و باعث تنظیم PH می گردد. این اسید توسط دانشمند ایرانی جابربن حیان کشف شد. عمده ترین تولید کننده آن کشور چین است. در دو نوع اسید سیتریک آبدار (مونوهیدرات) و اسید سیتریک خشک نیز به فروش می رسد.

فسفریک اسید از جمله پرمصرف ترین مواد شیمیایی در صنعت است. اسید فسفریک یک اسید معدنی است که در ساخت مواد فسفاته در تولید مواد اولیه صنایع غذایی، صنایع دندان پزشکی و کود شیمیایی در صنایع کشاورزی استفاده و نمک های متفاوتی از اسید فسفریک ساخته می شود. اسید فسفریک در دو نوع صنعتی و خوراکی وجود دارد. اسید فسفریک به عنوان ماده افزودنی در نوشابه های گازدار کاربرد دارد و در تولید کودهای شیمیایی فسفاته، پاک کننده های صابونی و غیر صابونی، تصفیه آب، خوراک دام و داروسازی، مکمل های غذای دام و طیور، مواد فسفاته شوینده ها، تولید کودهای فسفاته و … کاربرد دارد.

پتاسیم هیدروکساید یا پتاس ترکیب معدنی است و مهمترین کاربرد آن خنثی سازی اسیدها می باشد. امروزه در سراسر جهان سالانه بیش از 30 میلیون تن پتاسیم هیدروکساید برای تولید کود استفاده می شود.

شکل ظاهری سدیم نیتریت، جامد سفید و یا کمی زرد می باشد .
خصوصیات فیزیکی :
1- سدیم نیتریت در زیر نقطه ی جوش در 320 درجه سانتی گراد تجزیه می شود .
2- نقطه ی ذوب :271 درجه
3- دانسیته : 2/17 (82 گرم در 100 میلی لیتر در 20 درجه سانتی گراد)
کاربرد سدیم نیتریت در خوراکی ها: پیشگیری از رشد کلوستریدیوم بوتولینیوم (عامل بوتولیسم؛ مسمومیت غذایی حاد)؛ بهبود و حفظ طعم و رنگ ماهی و گوشت (به اکسید نیتریک تبدیل و با میوگلوبولین ترکیب می شود) خوراک محتوی ماهی و گوشت نمک سود شده و سوسیس و کالباس

درباره ی admin

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>